Wat is EMMA?

Elektriciteit slimmer gebruiken

EMMA, onze slimme energiemanager,  is een klein kastje dat wordt aangesloten op de groepenkast van je bedrijf. Vanaf dat moment leert EMMA alles over het elektriciteitsverbruik in jouw onderneming. Als we weten hoe jouw energieprofiel eruit ziet, kan EMMA jouw energiegebruik gaan optimaliseren. We sturen EMMA dan specifieke instructies via het 4G netwerk. Bijvoorbeeld om jouw elektrische auto pas op te laden als de zon hoog aan de hemel staat. Of om industriële vriezers een extra graadje te laten koelen als je meer energie opwekt dan dat je verbruikt.

Voor wie is EMMA?

EMMA is een slimme probleemoplosser voor ondernemers die zonnepanelen hebben – of willen. Die oplossingen zijn nodig, want de energiemarkt ondervindt steeds meer problemen en die worden alleen maar groter.

❌ Zonnepanelen mogen niet altijd geplaatst worden vanwege congestie.

❌ Omvormers slaan regelmatig af door overbelasting, waardoor er op de zonnigste momenten geen energie wordt opgewekt.

❌ Teruglever tarieven zakken soms onder nul, waardoor ondernemers moeten betalen voor teruglevering van zonnestroom.

EMMA verhelpt deze problemen door je energieprofiel in kaart te brengen. Switch helpt je daarna met het realiseren van de beste oplossing voor jouw bedrijf.

Netcongestie
slimme energiemanager

EMMA lost het belangrijkste probleem op

Het probleem ligt niet bij de ondernemer, maar het elektriciteitsnet. Wanneer je ervoor zorgt dat je minder afhankelijk wordt van dat net, worden de problemen ook kleiner.

EMMA zorgt ervoor dat de energie uit je eigen zonnepanelen, zoveel mogelijk door jouw eigen bedrijf gebruikt wordt. Daardoor word je per definitie duurzamer én het levert ook nog geld op.

slimme energiemanager

Hoe krijg ik EMMA in mijn bedrijf?

EMMA gebruiken in jouw bedrijf is (bijna) net zo eenvoudig als het aansluiten van een wifi-router:

Stap 1

Installeren

Onze installateur komt langs om EMMA Plug & Play aan te sluiten op je groepenkast. Jij hoeft helemaal niets te doen.

Stap 2

Meten

Na een maand bekijkt Switch alle data die EMMA heeft verzameld. We kijken naar je elektriciteitsverbruik, de opwek van je zonnepanelen en onderzoeken zichtbare trends die kunnen leiden tot kostenbesparing.

Stap 3

Optimaliseren

Twee weken later ontvang je een gedetailleerd rapport met alle data. Hierin lees je ook hoe we denken dat jouw energieverbruik efficiënter kan.

Na de eerste maand krijg je twee opties

  • Je gebruikt onze observaties als startpunt voor een adviestraject met onze engineers.
  • Zij komen langs op locatie en kijken naar alle slimme mogelijkheden voor je bedrijf, die ze daarna tot achter de komma uitrekenen.
  • Je ontvangt een omvangrijk rapport waarin we aantonen hoeveel impact Switch kan maken op je energieverbruik door het doen van aanpassingen in je bedrijf.
  • Je gaat zelf onze tips toepassen en houdt voortaan zelf de inzichten van EMMA in de gaten.
  • We sturen je een jaar lang tips & tricks om te besparen. Uiteraard specifiek voor jou bedrijf en/of branche.

En daarna?

Dan wordt het écht interessant. Want ga je na het adviestraject met Switch aan de slag om het ook te realiseren? Dan ontdek je waarom we inmiddels een one-stop-shop zijn voor veel grote bedrijven in Nederland. 

Onze concepten worden namelijk exact gebouwd zoals we ze voor je uitgetekend hebben. En de energiebesparing die we berekend hebben? Die ga je dan ook écht behalen.

Intelligente energie sturing