Het Switch network

Voorbereiden op de toekomst is belangrijker dan ooit

Misschien merk je het zelf ook al
Vraag en aanbod van energie lopen steeds verder uit elkaar. Je moet tussen 12:00 en 15:00 soms betalen om energie op het net te leveren, en om 18:00 betaal je de hoofdprijs als je zelf energie afneemt van het net.

Ook zijn regionale energienetten overbelast, waardoor je nu of binnenkort misschien helemaal geen energie meer kunt terugleveren. Het is moeilijk om geld te verdienen of duurzaam te ondernemen als je zonnepanelen worden uitgeschakeld zodra de zon schijnt. Dat moet anders.

Het Switch Network als oplossing

De huidige energieproblematiek lossen we niet op met meer zonnepanelen en minder elektriciteitsverbruik. We moeten slimmer omgaan met de energie die er nu is. Dat doen we door als collectief te kijken naar energie en door vraag en aanbod als groep bij elkaar te brengen.

energienetwerk
switch network

Hoe werkt het Switch Network?

Het Switch Network is een digitale schil die alle EMMA’s met elkaar verbindt. Die verbinding maakt het voor ondernemers mogelijk om energie onderling uit te wisselen, in plaats van het terug te leveren aan het net voor ongunstige tarieven.

Dat levert financieel voordeel op, want er is altijd wel iemand – of een accu in het Switch Network waar de energie naartoe kan.

switch network

Wat doet het Switch Network voor mijn bedrijf?

Verminder je terugverdientijd en haal alles uit je panelen

Word energieleverancier met je eigen zonnepanelen en haal het maximale rendement op je zonnepanelen. Kost teveel tijd? Nee hoor. Het is bijna net zo simpel als het afsluiten van een energiecontract.

Gebruik 100% traceerbare energie

Het Switch Network levert jou duurzame en lokaal opgewekte energie van Nederlandse collega-ondernemers. Behaal jouw MVO-doelstellingen met volledig herleidbare energie die goedkoper is dan ‘groenesjoemelstroom.

Ontvang altijd de maximale terugleververgoeding

Krijg eerlijke teruglevertarieven door jouw opgewekte energie zonder tussenkomst van je energieleverancier te leveren aan andere ondernemers binnen het Switch Network. Hiermee bespaar je veel geld op je energierekening.

Wat levert het Switch Network op?

Je gebruikt vooral duurzame energie

We verdelen eerst de zonne-energie uit ons eigen netwerk. Pas als het op is, nemen we energie van het net af. Zo houden we met elkaar de kosten laag.

Je gebruikt minder vaak dure energie

Door accu’s te gebruiken, kunnen we onze eigen opgewekte energie gebruiken als de landelijke energieprijzen het hoogst zijn. Daarmee drukken we de kosten voor energie.

Je voorkomt lage teruglever tarieven

Door een overschot aan zonne-energie op te slaan in accu’s kunnen we energie verkopen aan het net zodra de teruglever tarieven stijgen. Zo verdienen we meer geld met dezelfde energie.

Intelligente energie sturing